Aslen yüksek lisanslı bir mühendis olan Melis Gürsel, resim alanında herhangi bir eğitim almamış olmasına rağmen ressam kimliği ile mühendis kimliğini nasıl aynı bedende barıştırdığını ve sanatıyla mühendislik mesleği arasında kurduğu ilişkisel bağı meraklılarıyla paylaştı.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ÖNEM VEREN, ÇEVREYE DUYARLI BİR MÜHENDİS VE SANATÇI
Melis Gürsel bir mühendis olarak çalışmalarını sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği alanlarına kaydırdığını ve sanatçı kimliğiyle oluşturduğu eserlerinde de sürdürülebilir, çevreye duyarlı malzemelere yer verdiğini ifade ederken küresel iklim değişikliğine de dikkat çekti.
“KİLE DOKUNDUĞUMDA SANKİ YÜZYILLAR ÖNCE BUNU YAPMIŞIM GİBİ HİSSETTİM.”
Heykel yapmanın ona verdiği hissi “bir hayata sıfırdan şekil vermek gibi” diye tanımlayan Melis Gürsel, resim merakının yanında kil ve heykel ile de nasıl tanıştığını Eylül Aşkın’a anlattı.
“SANATSEVERLER “KUSUR” SERGİMDEN KENDİLERİNİ BEKLEMELİLER.”
İnsanların genelde kusuru başkalarında aramaya meyilli olduklarına ve çok azımızın dönüp kendine baktığına işaret eden sanatçı, “Satışla ilgili bir hedefim yok. Ben kim hangi eseri aldı, ona bakıyorum. O eseri yaparkenki ruh halimi düşünüp, alan kişi ile özdeşleştiriyorum.” diye konuştu.
Melis Gürsel’in “Kusur” adını verdiği bizi kusurlarımızla yüzleştirecek resim ve heykel sergisi 1 Mart’a kadar Evrim Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.