İstanbul Haber Portalı Logo
Dijitalzede Nedir Tuğba Şengül Lik'ten Dijital Denge İpuçları

Dijitalzede Kimdir? Tuğba Şengül Lik’ten Dijital Denge İpuçları

Hayatımızı dijitalleştikçe dengeyi yakalamak da bir o kadar zorlaşıyor. İşte bu tablodan yola çıkan Tuğba Şengül Lik, @dijitaldenge adıyla Youtube ve Instagram üzerinden dijital denge konusunda farkındalık yaratmayı sağlayan içeriklere yoğunlaşıyor. 2018 yılında kurduğu Dijital Denge Derneği ile bu konuda bilinçlenmeyi sağlayacak faaliyetleri yürütüyor. “Biz de Aslen Buralı Değiliz: Bir Dijitalzedenin Dengeyi Bulma Rehberi” kitabının da yazarı olan Tuğba Şengül Lik ile dijital dengeyi yakalamak için yapılması gerekenleri konuştuk.

Dijital denge konusunda farkındalık ve fayda sağlayan içerikler üreten Tuğba Şengül Lik ile birlikteyiz. Tuğba Hanım, dijital dünyanın artılarına ve eksilerine eşit derecede odaklanan bir isim. Telekomünikasyon sektöründe uzun yıllardır yönetici pozisyonunda çalışıyor. Her şeyde olduğu gibi teknolojinin de yararı olduğu kadar zararı olduğu tarafının farkına varıyor ve bu konuda farkındalık yaratmayı kendisine misyon ediniyor. Bu kapsamda 2018 yılında Dijital Denge Derneği’ni kuruyor. Dernek, bu konuda bilinçlenmeyi sağlayacak faaliyetler yürütüyor. Özellikle çocuklar için eğitimlere odaklanıyor. Ellerinde telefonla dijital dengeyi bulmakta zorlanan çocuklar, ileride daha büyük sorunlarla karşılaşabiliyor. Bu sebeple ebeveynlere yönelik hazırladığı içeriklerle dijital denge konusunda yol gösterici oluyor.

Günümüzde sürekli akıllı telefonlarımızla hareket ediyoruz. Ekran sürelerimiz uzuyor, dijital dengeyi bulmakta zorlanıyoruz. Oysa dijital dengeyi yakalayabilmek bir mutluluk sebebi günümüzde. Neler söyleyeceksiniz? Siz mutlu musunuz?

Aslında sadece dijitalde değil, hayatımın her döneminde dengeyi yakaladığım zaman mutlu olduğumu hissediyorum. Hepimiz günde yaklaşık yedi saatimizi dijitalle geçirdiğimiz için dengeyi yakalamakta zorlanıyoruz ancak o dengeyi yakaladığımızda hem zihnen hem fiziki olarak mutlu hissediyoruz. Devir hız çağı olduğu için herkes bir mutluluk reçetesi sunuyor. Bütün kişisel gelişim kitapları mutluluk üzerine hedeflenmiş, odaklanmış durumda. Dijital konusunda da eğer tüketiminiz ile üretiminizi dengelediğinizde, mutluluğu yakalama şansınız çok daha fazla artıyor. Ben yaklaşık 3-4 yıldır bilinçli seçimler yaparak bunu yakaladığımı düşünüyorum. Kimyager Paracelsus’un bir sözü var: “Her şey zehirdir, önemli olan dozudur” diyor. Benim farkındalığım da bu noktada açıldı. Bir şeyi yemekte aşırıya kaçtığınız zaman da sorun yaşarsınız, hatta kitap okumak bile öyle değil mi? Yani günde 8 saat kitap okursanız, maalesef onun da olumsuz etkileri oluyor ya da durmadan, uzun saatler dizi izlerseniz onun da olumsuz etkileri oluyor. O dengeyi her alanda yakalarsak mutluluğu da yakalarız diye düşünüyorum. Mutluluk zaten sürekli peşinden kovaladığımız bir şey. Yakaladığımız zaman tekrar ulaşmaya çalışıyoruz ama daha huzurlu oluyoruz diyeyim, sonuçta denge dinginleştiriyor.

Dijital Dengenin İzinde Tuğba Şengül Lik (2)

Kitabınızda ve hazırladığınız içeriklerde de çok kullandığınız bir prototip var: Dijitalzede. Kimdir dijitalzede?

Son araştırmalara göre günde yedi saatimizi internette geçiriyoruz. Bunun üç saati dijital platformlarda, sosyal medyada geçiyor. Bazen 10 dakika diye giriyoruz, “Instagram’a bakıp çıkacağım” diyoruz ama sonra saatlerce içerikler tüketiyoruz. Maalesef ne içerik tükettiğimizin de farkına varamıyoruz. Aslında gerçekten çok yorgunuz. Silikon Vadisi’ndeki mühendisler bizi orada tutmak için o kadar farklı yöntemler deniyorlar ki biz de gerçekten dalıyoruz. İnsanız, aciziz, içine giriyoruz ve dalıyoruz. İşte dijitalzedelik de maalesef bu farkında olmadan geçirdiğimiz saatlerin bizi tükettiğinin bir göstergesi. Dediğim gibi artık hepimiz odaklanmakta zorluk çekiyoruz. Hepimiz kilo almaya başladık, hareket etmek istemiyoruz. Ekran karşısında doğal olarak salgılanan o endorfin hormonunu biz spor yaparak karşılamak istemiyoruz çünkü kolaya kaçıyoruz. Evet, bir kitabın ortasında sıkılıyoruz. Bana göre bu dönemin en önemli para birimi dikkat, konsantrasyon. Şu anda da aslında izleyicilerden bunu talep ediyoruz. Dolayısıyla her şeyi hızlı anlatmaya çalışıyoruz. Bir hız çağındayız. Hepsinin olumsuz yansımaları maalesef bizi birer dijital zedeye dönüştürmüş durumda. Ama ben ısrarla şunu söylüyorum; derneği kurarken de, iş hayatımda da teknolojinin varlığını reddetmek kesinlikle benim istediğim bir şey değil. Teknoloji hayatımızda var olmaya devam edecek. Bize sonsuz nimetler sunuyor ancak bilinçli kullanırsak ya da teknolojinin bizi yönetmesini değil de bizim onu yönetmemizi sağlarsak, efendisi biz olursak diyorum. O zaman ballı kaymak, yani teknoloji süper bir şekilde hayatımızda verimli her şeyi kolaylaştıracak. Çocuklarımız için de, bizim için de durum aynı. Baktığınızda teknolojiyi reddetmek, yasaklamak, onu ödül-ceza olarak kullanmak maalesef bu dijital dünyanın içinde doğan çocuklar için anlamlı değil. Bu ödül ceza sistemi, sizi onlardan çok daha fazla uzaklaştırabilir. Burada önemli olan ebeveynlerin bu konuyu öğrenmesi. İşte benim amacım da bu teknolojiyi kullanarak onlarla nasıl iletişimi güçlendiririz, onlara nasıl doğru rehberlik yapabiliriz, nasıl bilinçli dijital ebeveynler oluruz konularında farkındalık yaratmak.

Dijital Denge Derneğinin de bu konuda faaliyetleri yoğun. Özellikle okullarda bu konularda eğitimler veriyorsunuz. Neler yapıyorsunuz?

Benim farkındalığım açıkçası şöyle oldu. Ben yeni nesil anneyim, iki evladım var. Onlar da tamamen Z kuşağı. Aslında ben bu Z kuşağıyla evde yaşıyorum. Benim oğlum 9 yaşındayken bir gün bakkala gitmek istedi. Evin arka bahçesi kadar yakınlıkta olmasına rağmen “güvenli değil” diyerek ona izin vermedim. O da bana, “Ben odama gidip internete gireceğim çünkü orası çok daha güvenli bir yer. Orada özgürüm. Kimse bana karışmıyor. Baksana sen beni bakkala bile göndermiyorsun” diyerek tepki verdi. Öyle deyince dijital dünyanın etkisini fark ettim. Bu çocuk niye gerçek hayatı tercih etsin? Dijital dünyada kendi ordularını kuruyor. Orada savaşlar kazanıyor. İstediği gibi kimlik yaratıyor. Orada herkes onu alkışlıyor, anında like’lar var. Okula baktığınızda 1. sınıftan 2. sınıfa geçmesi için 12 ay süre gerekiyor ama internette bir oyunda 5 dakikada level atlayabiliyor. Hayat aslında çok zahmetli! Evet, çok kısa hazlar yaşıyor, o onu çok daha mutlu ediyor. Daha önce de dediğim gibi bu hayatı reddetmiyorum ama “dijital dünya ile gerçek dünya arasında nasıl bir denge kurabilirim”i oturdum düşündüm ve bu konuda farkındalığım arttı. Hem ebeveyn olarak hem de telekomünikasyon sektöründe çalışan profesyonel biri olarak gerçekten bunu çok net gözlemliyorum. Ebeveyn olarak da bir şeyler yapmam gerekiyordu, teknolojiyi bilinçli bir kullanıma yönlendirmek gerekti. Farkındalığım burada oldu. Çocuklar kopyala yapıştır sistemiyle çalışıyorlar. Yeni neslin özelliği bu. Sizde ne görüyorsa, onu yapıyor. Dolayısıyla sizin doğru bir rol model olmanız gerekiyor. Tableti yasaklamanız çözüm olmuyor. Ben de elimden geldiğince öğrendiklerimi okullarda ya da kurumlarda anlatmaya çalışıyorum. Öncü biziz. Çocuklar bizi kopyalar, model alırlar. Gelin, bu konuda bilinçli dijital ebeveynler olalım diyorum.

Dijital Denge Derneği olarak kurumlara yönelik de eğitimleriniz oluyor. Tabii çalışma hayatında dijital denge önemli. Neler söyleyeceksiniz?

Kurumlar, özellikle şirket tarafında eğitimlerimiz oluyor. Kurumsal tarafta dijital denge sağlanamadığında, bakıyorsunuz verimlilik düşmüş oluyor. Neden? İşte gece geç saate kadar çalışmak, ekranlar, mavi ışığın uyku düzenini bozması, sabah sinirli kalkmak, bunların hepsi verimliliğin düşmesine sebep oluyor, üretkenliği azaltıyor. Aslında belki de çalışanların kurumlara verimsizlik maliyeti çok daha yüksek oluyor. Ama hayatlarında bunu dengeye soktukları zaman bu, kuruma da, performansa da yansıyor. Bu konuda da kurumlara eğitimler veriyoruz.

Peki, dijital dengeyi sağlamak için biz neler yapmalıyız? Siz dengeyi nasıl sağlıyorsunuz? İşte bir gününüz nasıl geçiyor?

Planlı zamanlarım var. İşten eve geldiğim zaman çocuklarımla, ailemle geçireceğim zamanlarda, yemek masasında olduğumuz zamanlarda o ekranları masamıza koymuyoruz. En az yarım saat telefonlarımıza dokunmuyoruz, ekranlarla sohbetimizi bölmüyoruz. Dünya dönmeye devam ediyor. Yemek sonrası yarım saat civarında sosyal medyada vakit geçiriyorum. Nitelikli içerikler seyredip kendimi eğitiyorum. İngilizcem var, İtalyanca’yı yine aynı sosyal medya üzerinden geliştirmeye çalışıyorum. Çocuklar da aynı şekilde. Onların da bir saati var. Uyku zamanım yaklaştığında, yatmadan 30 dakika önceden ekranlarla ilişiğimi kesiyorum. Kitabımı yanı başıma alıyorum, kitabımı okuyorum. Çünkü o mavi ekran gerçekten sürekli beynin gündüz olduğunu zannetmesine sebep oluyor. Evet bizde de alışkanlık, yatmadan bir bakmak, uyanınca da ilk iş telefona bakmak. Dijital denge için benim ilk hayatıma kazandırmış alışkanlığım gece yatarken ve sabah uyandığımda telefona bakmamak oldu. Bu da benim için çok güzel, verimli oldu. Sabah kalkıyorum. En azından zihnim berrakken o sırada odaklanmam gereken şeylere yöneliyorum, ekran beni bölmüyor, kesintiye uğratmıyor.

Tuğba Şengül Lik Özge Zeki, Mutluluğun İzindeki Sohbetler, 4. Bölüm (1)

@dijitaldenge adıyla Youtube ve Instagram üzerinden dijital denge konusunda farkındalık yaratmayı sağlayan içerikleriniz de ilgi görüyor.Konularınızı nasıl belirliyorsunuz ve en çok sizi kimler izliyor?

Evet, sosyal medyada beni en çok profesyonel çalışanlar ve ebeveynler takip ediyor. Şu anda kuşak sorunları, dijital zorbalık, dijital bağımlılık konuları ilgi görüyor. Dijital vatandaşlık, dijital okuryazarlık konuları da çok dikkat çekiyor. İlişkiler de açıkçası benim dikkatimi çekiyor. İlişkiler dijitalde başlıyor, dijitalde devam ediyor ve dijitalde sona eriyor artık. Kimse ilişkilerini yüz yüze bile bitirmiyor. Tamam, dijitalde yaşıyoruz bu aşkı, bu ilişkiyi, bari onu düzgün yaşayalım. Bu konularda uzmanlarla konuşarak tüyolar verdiğimiz içerikler de çok ilgi görüyor.

Biz de Aslen Buralı Değiliz: Bir Dijitalzedenin Dengeyi Bulma Rehberiisimli ilk kitabınız da bu konularda oluşan makalelerden, izlenimlerinizi yansıttığınız yazılardan oluşuyordu. Yeni kitabınız da yolda, çok yakında çıkacak, neler okuyacağız?

İlk kitabım pandemi sonrasındaki dijital göçebeliği anlatıyordu. O dönemde dijital dünyayla sonradan tanıştığımızda gözlemlediğimiz farklılıkları ve bu süreçte öğrendiğimiz şeyleri aktarıyordum. “Biz de aslen buralı değiliz” diyordum, yani dijital dünyanın içinde doğmadık ama bu dünyaya adapte olmaya çalışıyoruz. Şimdi ise yeni kitabım çok yakında çıkacak. Bu kitapta ise pandemi sonrası yaşadığımız dijital alışkanlıkları ve homo sapiens’den homo digitus’a evrilme sürecimizi anlatıyorum. Yeni nesil insanın karşılaştığı sorunları, bu sorunları nasıl olumluya çevirebileceğimizi, gelecekte karşılaşacağımız zorlukları ve bu dönüşümde neler yaşandığını aktarıyorum.

Kitap, kısa kısa makalelerden oluşan, keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Dedikim gibi, ben bir yazar değilim, sadece öğrenmeye, bilgiye meraklı bir sosyal girişimciyim. Neyi öğrendiysem, bunu başkalarıyla paylaşmayı çok seviyorum. Bilginin paylaşılmasının çok değerli olduğunu düşünüyorum. Ben de öğrenmeye devam edeceğim ve öğrendikçe, bunu yazılarla, YouTube kanalımda, eğitimlerde ve tabii ki kitaplarla paylaşmaya devam edeceğim.

Gerçekten inanıyorum ki bir insan değişirse, yavaş yavaş herkes değişiyor. Özellikle gençler değişirse, Türkiye’nin geleceği de değişiyor. Bu nedenle, bu süreci çok önemsiyorum.

Tüm Reklam, Tanıtım ve İşbirlikleri için bulten@turhapo.com


İbrahim tayfur’un fırçasından zamanın ve yaşamın İzleri “hizzamanyaŞam”
İbrahim Tayfur’un Fırçasından Zamanın ve Yaşamın İzleri “HIZZAMANYAŞAM”
Serhat kiraz değişkenler ve değişmezler arasında görsel bir yolculuk
Serhat Kiraz – Değişkenler ve Değişmezler Arasında Görsel Bir Yolculuk
Elazığ salkaya’da erken bizans’a ait taban mozaiği bulundu
Elazığ Salkaya’da Erken Bizans’a Ait Taban Mozaiği Bulundu
Fingerstyle gitar ustası marcin, türkiye’de sahne alıyor
Fingerstyle Gitar Ustası Marcin, Türkiye’de Sahne Alıyor
Dijital pazarlama okulu'ndan yasin kaplan kobİ’ler yapay zeka ile başarıya ulaşabilir
Dijital Pazarlama Okulu’ndan Yasin Kaplan: KOBİ’ler Yapay Zeka ile Başarıya Ulaşabilir
Kimyasal taşımacılıkta uzman sürücüler tgl programıyla yetişiyor
Kimyasal Taşımacılıkta Uzman Sürücüler TGL Programıyla Yetişiyor
41 sanatçıdan eserler suda saklı bursa'da sanatseverlerle buluşuyor
41 Sanatçıdan Eserler: “Suda Saklı” Bursa’da Sanatseverlerle Buluşuyor
Sevgi dolu dünyalar gülnur günakan’ın “ve miyavladı tatlı pamuk…” kitabı İncelemesi
Sevgi Dolu Dünyalar: Gülnur Günakan’ın “Ve Miyavladı Tatlı Pamuk…” Kitabı İncelemesi
Antalya’da turizm zirvesi türkiye 2025 turizm hedeflerini açıkladı
Antalya’da Turizm Zirvesi: Türkiye 2025 Turizm Hedeflerini Açıkladı
Predator serisinin yeni filmi geliyor vahşi topraklar 7 kasım’da sinemalarda
Predator Serisinin Yeni Filmi Geliyor: Vahşi Topraklar 7 Kasım’da Sinemalarda
Sanat ve hakikat arasında serious but vivid sergisi ne anlatıyor
Sanat ve Hakikat Arasında: “Serious But Vivid” Sergisi Ne Anlatıyor?
Aşkım kapışmak’ın yeni Şarkısı Ölümcül darbelerle dinleyicileriyle buluşuyor (1)
Aşkım Kapışmak’ın Yeni Şarkısı “Ölümcül Darbelerle” Dinleyicileriyle Buluşuyor
Manavgat’ta girit kültürü side antik kenti’nde unutulmaz bir festival
Manavgat’ta Girit Kültürü: Side Antik Kenti’nde Unutulmaz Bir Festival
Gençoğlu grup’tan sektöre büyük katkı elmas kule projeleri
Gençoğlu Grup’tan Sektöre Büyük Katkı: Elmas Kule Projeleri
Çocuk eğitim derneği yararına düzenlenen anlamlı proje mustafa ayaz müzesi
Çocuk Eğitim Derneği Yararına Düzenlenen Anlamlı Proje – Mustafa Ayaz Müzesi
Musa toprak “dünyanın en iyi vegan mutfağıyız ama etle tanınıyoruz.” eylül aşkın İle… Özel söyleşi
Musa Toprak “Dünyanın en iyi vegan mutfağıyız ama etle tanınıyoruz.” Eylül Aşkın İle… Özel Söyleşi
Bakırköy belediyesi’nden sanatseverlere Özel baharın ruhu sergisi
Bakırköy Belediyesi’nden Sanatseverlere Özel: Baharın Ruhu Sergisi
Sanatın evrim’i 61. bölüm – bahri genç, günsu saraçoğlu – evrim sanat, mikado İletişim (1)
Sanatın Evrim’i 61. Bölüm – Bahri Genç, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Piyanodan uda, uddan keman virtüözlüğüne sercan birol’un Çok yönlü sanatı
Piyanodan Uda, Uddan Keman Virtüözlüğüne: Sercan Birol’un Çok Yönlü Sanatı
Mplus türkiye, yapay zekâyla müşteri deneyiminde geleceğe yön veriyor
Mplus Türkiye, Yapay Zekâyla Müşteri Deneyiminde Geleceğe Yön Veriyor
Yüksel yalova geçmişini İyi Öğren, yeni değerler Üret! eylül aşkın İle… Özel söyleşi
Yüksel Yalova: Geçmişini İyi Öğren, Yeni Değerler Üret! Eylül Aşkın İle… Özel Söyleşi
Yaratıcı kurgu ve başarılı yönetmenler bu festivalde Öne Çıkıyor dijital detaylar 5. kültür sanat belgeselleri film festivali
Yaratıcı Kurgu ve Başarılı Yönetmenler Bu Festivalde Öne Çıkıyor – Dijital Detaylar 5. Kültür Sanat Belgeselleri Film Festivali
Suat arıkan'ın renkleri ile ali ghahari kermani'nin heykelleri
Suat Arıkan’ın Renkleri ile Ali Ghahari Kermani’nin Heykelleri
Resim ve heykelin uyumu suat arıkan & ali ghahari kermani
Resim ve Heykelin Uyumu: Suat Arıkan & Ali Ghahari Kermani
Sanatın evrim’i 60. bölüm – türkmen alkan, günsu saraçoğlu – evrim sanat, mikado İletişim
Sanatın Evrim’i 60. Bölüm – Türkmen Alkan, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Kezban’ın nadire kabinesi sergisi kadın, sanat ve belleğin buluşması
Kezban’ın Nadire Kabinesi Sergisi: Kadın, Sanat ve Belleğin Buluşması
Alaturka resmin kurucusu muhsin bilyap’tan yeni sergi
Alaturka Resmin Kurucusu Muhsin Bilyap’tan Yeni Sergi
Anatın gücüyle eğitim seferberliği pınar ervardar’ın bir damla isimli kişisel sergisi
anatın Gücüyle Eğitim Seferberliği – Pınar Ervardar’ın “Bir Damla” isimli kişisel sergisi
Sanatın evrim’i 59. bölüm – gülsün yılmaz, günsu saraçoğlu – evrim sanat, mikado İletişim
Sanatın Evrim’i 59. Bölüm – Gülsün Yılmaz, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Merve atılgan’ın eserleriyle kadının ve doğanın gücünü keşfedin
Merve Atılgan’ın Eserleriyle Kadının ve Doğanın Gücünü Keşfedin
Düzce Konuralp Film Festivali Başvuruları 25 Şubat 2025’te Başlıyor!
Konuralp Film Festivali’ne 761 Film Başvurusu Yapıldı
'phosphorescence' cansu Özdenak tozlukları sandıktan çıkarın
‘Phosphorescence’ Cansu Özdenak – Tozlukları sandıktan çıkarın
Teknoloji bağımlılığına karşı aile İçinde alınabilecek Önlemler, tuğba Şengül lik
Teknoloji Bağımlılığına Karşı Aile İçinde Alınabilecek Önlemler, Tuğba Şengül Lik
Hatice saka göbekli tepe temalı sanat sergisi 5 12 nisan’da arthan galeri’de
Hatice Saka – Göbekli Tepe Temalı Sanat Sergisi 5-12 Nisan’da ARTHAN Galeri’de
Sandrine prevot ve patricia urrutia artus’tan etkileyici bir sergi
Sandrine Prevot ve Patricia Urrutia Artus’tan Etkileyici Bir Sergi
Sanatın evrim’i 58. bölüm – asiye alev, günsu saraçoğlu – evrim sanat, mikado İletişim
Sanatın Evrim’i 58. Bölüm – Asiye Alev, Günsu Saraçoğlu – Evrim Sanat, Mikado İletişim
Vahşi kadının Çağrısı 'other side of the universe' sergisiyle yeni bir dünyaya adım atın
Vahşi Kadının Çağrısı: ‘Other Side of the Universe’ Sergisiyle Yeni Bir Dünyaya Adım Atın
Serap sonerler, bayram boyunca kıbrıs'ı adeta salladı! (1)
Serap Sonerler, Bayram Boyunca Kıbrıs’ı Adeta Salladı!
Mioro’nun Özel tasarım detayları ile kişisel stilinizi yansıtın
Mioro’nun Özel Tasarım Detayları ile Kişisel Stilinizi Yansıtın
Kötülük dünyayı ele geçirirse ne olur fīlius kaos tanrısı cevap veriyor 1
Kötülük Dünyayı Ele Geçirirse Ne Olur? Fīlius: Kaos Tanrısı Cevap Veriyor
Fransız devrimi’nin en derinlemesine analizi bu kitapta neler var
Fransız Devrimi’nin En Derinlemesine Analizi: Bu Kitapta Neler Var?
Uzun yaşamın sırrı longevity beslenme modelinin faydaları
Uzun Yaşamın Sırrı: Longevity Beslenme Modelinin Faydaları
Study uk 2025 sosyal eylemden İnsani yardıma, başarı Ödülleri sahiplerini buldu
Study UK 2025: Sosyal Eylemden İnsani Yardıma, Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu
Yapay zekâ ve etik dr. erdem erkul, dünya bankası zirvesi’nde konuştu
Yapay Zekâ ve Etik: Dr. Erdem Erkul, Dünya Bankası Zirvesi’nde Konuştu
Ne güzel barış, sevgi ve umut dolu bir müzik yolculuğu
Ne Güzel: Barış, Sevgi ve Umut Dolu Bir Müzik Yolculuğu
Maİb, win eurasia 2025’te otomasyon ve dijitalleşme Çözümleri sergileyecek
MAİB, WIN EURASIA 2025’te Otomasyon ve Dijitalleşme Çözümleri Sergileyecek
Dünya saati etkinliği geleceği korumak İçin bir saatinizi verin
Dünya Saati Etkinliği: Geleceği Korumak İçin Bir Saatinizi Verin
Sosyal Çevre ve yapay zeka Çevreniz bile algoritmalarla Şekilleniyor
Sosyal Çevre ve Yapay Zeka: Çevreniz Bile Algoritmalarla Şekilleniyor
Senfonik metallica ile müzik tarihine yolculuk 27 mart'ta ankara'da
Senfonik Metallica ile Müzik Tarihine Yolculuk: 27 Mart’ta Ankara’da
İlelebet beşiktaşlılar derneği’nden anıtkabir’de Çelenk töreni (1)
İlelebet Beşiktaşlılar Derneği’nden Anıtkabir’de Çelenk Töreni